Jump to content

It's time to ditch Skype and TeamSpeak, join the NLD Discord channel! discord.png https://discord.gg/0WsKGiYeGHJEAI5q

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 17/09/21 in all areas

 1. 5 points
  Bart

  Fact Sheet Fridays

  Fact sheet Vrijdagen zijn terug! In dit topic zullen we de officiële Giants Fact Sheets plaatsen! *(Dit kan dus een zwarte pagina worden om te laden) Friday, October 8th Friday, October 1st Friday, September 24th Friday, September 17th Friday, September 10th Friday, September 3rd First FactSheets
 2. 3 points
  fa285634

  Fact Sheet Fridays

  moet je gaan opladen aan de zonnepanelen. Die generen dan stroom ipv geld
 3. 3 points
  Richard

  Farming Simulator 22

  Vandaag is er weer een nieuwe blog verschenen, ''Rocks'n rolling: New ground working tools and textures in FS22!'' In deze nieuwe blog lees je meer over een 3 tal nieuwe grondbewerkingen, mulchen, stenen rapen en grond rollen. Ook kun je de nieuwe grond texturen bekijken! https://www.farming-simulator.com/newsArticle.php?lang=en&country=nl&news_id=262
 4. 3 points
  Bart

  Announcing Windows 11 Insider

  Ja helemaal super! Geen problemen gehad, helemaal niks. Ik had eerst me start menu links gezet, later toch eens zoals Windows 11 aangeleverd wordt in het midden gezet. Dat was ff wennen, maar nu is het harstikke fijn! Ik raad iedereen aan, die kan om 5 oktober gratis te upgraden.
 5. 3 points
  NL-MOD-20

  Precision Farming in FS19

  @carel ik geef je groot gelijk, dat komt wel in versie 22. Dan hebben we ook standaard Seasons erbij, dus dat wordt veel (uitzoek)werk bij een update van de map. @DeBeugels Geef je helemaal gelijk. Hier heb ik ze ook nog nooit zien prikken in het land, maar in de game levert het wel een vergroting van de productie op. Gelukkig kan je zelf nog kiezen. Net als het huidige Seasons voor ik er achter was waarom die koeien geen kalveren kregen was ik er al helemaal klaar mee. Ik zal verder nog wat uitzoekwerk verrichten. Het kan geen kwaad om al iets te weten voor het maken van een map in 22. Ben al zoveel halfbakken mappen en mods tegen gekomen, dat ik het interessant vind hoe het nu zit. Ga de handleiding ook nog eens rustig nalezen, wordt vervolgt.
 6. 3 points
  NL-MOD-20

  Precision Farming in FS19

  Nog even getest op diverse mappen om te zien of daar nog verschil in zit. Want het resultaat van de eindopbrengst is nogal onvoorspelbaar. Bij de ene map is het maar 1x nodig om de bodemsoort in te scannen. De andere geeft na 5x oogsten aan dat de gegevens zijn verouderd. Dus weer opnieuw de bodem scannen, want de pH en stikstof zijn zwart. Ook het verbruik van pH en stikstof bij een productsoort verschilt per map bij eenzelfde product. Heb ook een map gevonden waarvan de kleuren donkerder zijn dan de legenda. Zelf denk ik dat dit allemaal door de mapbuilder kan worden ingesteld. Misschien dat iemand dit weet, want ik kan niets vinden over eventuele settings voor een map. Als het wel kan worden ingesteld heeft dit namelijk een grote invloed op het spel / map.
 7. 2 points
  Bart

  Dark Thema

  Beste leden, omdat het al 2021 is, en de meeste mensen een dark thema gebruiken overal hebben we NLD ook in een donker jasje gestoken. Uiteraard als je liever wit hebt, kan je onderdaan het forum het thema terug zetten. Dit blijft dan jou voorkeur thema. Zie je fouten in het nieuwe thema, laat het me weten! Groeten, Bart & Richard.
 8. 2 points
  fa285634

  Fact Sheet Fridays

  nee, ik hou het voorlopig op wind kracht. Net achter mijn varkensboerderij geplaatst
 9. 2 points
  DeBeugels

  Announcing Windows 11 Insider

  Klopt gaat vrij snel, dus het is goed gegaan.
 10. 2 points
  Richard

  Fact Sheet Fridays

  Vrijdag 8 oktober update bijgevoegd.
 11. 2 points
  DeBeugels

  Announcing Windows 11 Insider

  eerst nog even een disk image maken en dan............ naar Windows 11
 12. 2 points
  fa285634

  hd fs19 dashboard v3.9

  zelf je batch prog schrijven en no problemo
 13. 2 points
  In deze 4e blog post van Giants Software laten ze ons meer zien van de nieuwe map Elmcreek. Giants laat verder weten dat Farming Simulator 2 nieuwe mappen krijgt en dat de map Erlengrat wordt geüpdatet. Bekijk hier het volledige bericht, https://www.farming-simulator.com/newsArticle.php?lang=en&country=nl&news_id=234 Hieronder vindt je de bijbehorende foto's van het blog.
 14. 2 points
  DeBeugels

  Doel spel

  Het is ook een simulator game en geen manager spel !!! je kunt jezelf als doel stellen, om je boerderij proberen uit te bereiden, grotere machines, meer dieren, meer land kopen, door je geld wat je verdient met je landbouw producten. Ik zou ook mod mappen downloaden die zijn veel mooier dan de standaard in game mappen. Het snelste en makkelijkste leer je op youtube en Twitch om te kijken hoe anderen het spelen.
 15. 2 points
  DeBeugels

  Announcing Windows 11 Insider

  @Bart Hoe bevalt je Win11 nu, na een aantal maanden gebruikt te hebben? Nog problemen tegengekomen?
 16. 2 points
  Bart

  Precision Farming in FS19

  Een mapbuilder kan alleen type velden / grond intekenen. Het script doet daarna de rest voor je. Wel leuke info zo allemaal, aangezien dit ook naar 22 komt. Bedankt voor de moeite die je neemt om dit hier allemaal te plaatsen!
 17. 2 points
  Bart

  Announcing Windows 11 Insider

  Microsoft kondigt op 31 augustus aan dat Windows 11 op 5 oktober lanceert als een gratis upgrade. Computers die voor de upgrade in aanmerking komen zullen vanaf dat moment een notificatie krijgen dat ze kunnen upgraden. Het bedrijf bevestigt daarnaast dat het een geüpdatete versie van zijn PC Health Check-tool zal uitbrengen, waarmee je kan zien of je in aanmerking komt voor de gratis upgrade. Bron:
 18. 1 point
  NL-MOD-20

  Dark Thema

  Hoi heren @Bart en @Richard ziet er prima uit. Sommige teksten vallen echter weg in de achtergrond. Bijvoorbeeld bij het inloggen en de tekst naast de connect knop van Discort.
 19. 1 point
  NL-MOD-20

  Fact Sheet Fridays

  Goed plan. Heb de bestelling gedaan en de subsidie bij de gemeente aangevraagd.
 20. 1 point
  NL-MOD-20

  Fact Sheet Fridays

  Zie dat er er ook electrische voertuigen bij zitten. Hoop dat er ook een oplader wordt bijgeleverd.
 21. 1 point
  fa285634

  Dark Thema

 22. 1 point
  carel

  Announcing Windows 11 Insider

  Bedankt voor het aanbod , het is gelukt binnen een klein uurtje was het gedaan , hoop dat dat goed is want ik heb gelezen dat het een paar uren gaat duren , tot nu toe niets tegen gekomen
 23. 1 point
  brummy

  hd fs19 dashboard v3.9

  kwou dat ik het kon!
 24. 1 point
  DeBeugels

  Announcing Windows 11 Insider

  mocht je problemen ondervinden, laat het weten, waarschijnlijk krijg je melding dat je TPM moet aanzetten, dit zit in de bios van je computer.
 25. 1 point
  Bart

  Announcing Windows 11 Insider

  Ja Windows 11 is ook Nederlands.
 26. 1 point
  carel

  Announcing Windows 11 Insider

  ik zal morgen eens kijken of het mij ook ga lukken , hoop dat het goed gaat heb er niet zoveel verstand van , is deze ook in het Nederlands ???
 27. 1 point
  DeBeugels

  Announcing Windows 11 Insider

  Dat kan ook, maar ik moet zeggen dat het upgraden probleemloos verlopen is
 28. 1 point
  Bart

  Announcing Windows 11 Insider

  Oh oké, ja ik ben persoonlijk meer van het formatteren, alles lekker vers. ik heb gewoon een installatie USB gedownload en een clean install gedaan van Windows 11. Geen upgrade niks, gewoon vers erop die handel
 29. 1 point
  Ja dit klopt inderdaad, je kunt straks wat ik begrepen heb in de editor aanvinken of iets wel of niet zichtbaar moet zijn en in welk seizoen.
 30. 1 point
  In het 2e blog laat Giants Software ons iets meer zien over de de implementatie van Seasons in Farming Simulator 22. Hier kunnen ze nog niet verder in details treden hoe het precies gaat werken maar het zal wel anders zijn dan we gewend zijn van de MOD SEASONS die was te vinden in FS 17 en 19. Bekijk hier het volledige bericht, https://www.farming-simulator.com/newsArticle.php?lang=en&country=nl&news_id=227 Hieronder vindt je de bijbehorende foto's van het blog.
 31. 1 point
  Als ik het goed heb, kan je nu ook je BBQ en wasgoed in de winter binnen zetten. Weet alleen niet of dit per seizoen kan of dat het alleen in de winter wordt wegegelaten. Kunnen we paaseieren verstoppen in de tuin, we gaan het zien
 32. 1 point
  brummy

  hd fs19 dashboard v3.9

  de beugels bedankt voor je reactie. ik ben met farming studio bezig geweest maar deze doet hetzelfde als hd fs19 dashboard v3.9 , alleen doet deze het wat mooier en makkelijker als farming studio. en idd je zou zeggen dat het logisch is omdat je maar 20 sloten hebt!, dus 40 klinkt leuk maar eigenlijk heb je er niet zoveel aan ;))
 33. 1 point
  DeBeugels

  hd fs19 dashboard v3.9

  Geen idee @brummy, Ik gebruik Farming studio , daar maak je voor elke map een aparte mod folder, deze werkt perfect. Was wel even uitzoeken om alle instellingen goed te zetten. De 20 mappen lijkt mij aan de ene kant logisch dat dit een max is, omdat je ook maar 20 saved games sloten hebt.
 34. 1 point
  Haha, je hebt helemaal gelijk. Foutje. Hmmm. daar hebben we niets aan. Stond bij mij op een groen balletje, dus dacht vooruit maar weer. Bedankt voor je oplettendheid
 35. 1 point
  NL-MOD-20

  Doel spel

  Dit spel is een simulatie spel, dus zoals het al zegt weet je wat het doet. Bij een manager spel is het doel altijd de beste worden, dat hoeft hier niet. Je kan zelf je doel(en) bepalen. Kijk eens naar verschillende mods en wat jij leuk vind. De een scheurt met een tank door zijn graanveld en een ander zet een fabriek neer voor het maken van pizza's. Dus de basis is hetzelfde en jij mag kiezen wat voor farmer je wordt. Suc6.
 36. 1 point
  @NL-MOD-20 volgens mij heeft hij het over een "Bunker" daar bedoeld hij waarschijnlijk een sleufsilo mee en geen farmsilo. Maar we hoeven hier geen tijd in te stoppen, hij wordt lid, plaats de vraag en komt vervolgens niet meer terug !!
 37. 1 point
  NL-MOD-20

  Announcing Windows 11 Insider

  @Bart goed om te vernemen dat het super verloopt. Hoorde al van meerdere kanten dat ze positief zijn. Zag tijdens een update van NVidia dat de drivers ook al gereed zijn voor Windows 11. Ik houd het in de gaten wanneer mijn systeem aan de beurt is.
 38. 1 point
  Knight

  Doel spel

  Het ziet er zeker mooi uit en met veel realisme voor zover ik dat in kan schatten. Ik had al eens wat video's bekeken en juist omdat het er mooi uit ziet ben ik er ook voor gegaan. Echter nu ik het spel bezit vraag ik mijzelf af of dit echt iets is wat ik zoek naast het realisme en de grafische vormgeving. Zoals eerder gezegd ik speel denk ik meer manager games ipv simulatie. Truck simulator vind ik ook leuk om te zien, maar daar kan ik wel inschatten dat het mij niet zou brengen naar waar ik de voorkeur voor heb. Bij football manager kan ik dat wel, speel dat ook al heel mijn leven, ik heb championships manager zelfs gespeeld, mijn leeftijd zegt dan ook wel wat Afijn mss moet ik nog even zoeken naar wat ik wil met FS, mss moet ik voor mijzelf nog doelen gaan stellen. Het was in eerste instantie een vraag, nadat ik het spel een aantal keren heb gespeeld en nog meer in de video's was gedoken. Ik ben er dus nog niet helemaal uit. Daarom hier de vraag gesteld.
 39. 1 point
  Knight

  Doel spel

  Dank voor jullie reacties, ik ga weer even verder met spitten
 40. 1 point
  fa285634

  Doel spel

  courseplay kun je bekijken als een soort AI dat kan rondrijden voor jou, velden bewerken en nog wat andere dingen, automatisatie eigenlijk ik heb niet alles bekeken, enkel een paar seconden, maar CP can nog veel meer
 41. 1 point
  fa285634

  Doel spel

  er zijn mods die automatiseren, zoals courseplay en autodrive etc, dan kun je je meer richten op wat je wil
 42. 1 point
  NL-MOD-20

  Precision Farming in FS19

  De handleiding is erg duidelijk, alleen de omschrijving voor het maken van de layout zelf is erg kort. Dus even opgezocht en hier de link hoe het werkt: (± 13 min) Voor degene die alles willen weten hoe het werkt in de game. Hier een duidelijke uitleg (± 59 min) Wat doen alle waarden en menu's. De meeste tijd gaat naar mijn idee zitten in het inkleuren van het layout in de editor. Het aanpassen van de xml e.d. zal nog geen 15 min duren.
 43. 1 point
  DeBeugels

  Precision Farming in FS19

  @Carel vind ik ook, ik zit hier tussen de boeren, nog nooit gezien dat ze bodem monsters nemen om de bemesting daar op aan te passen. Elk jaar de zelfde bemesting, vloeibare mest ( want de kelders moeten leeg ) en een keer met kunstmest erover en meer niet. Daarom gebruik ik die DLC ook niet.
 44. 1 point
  Allereerst bedankt voor de reacties. Wat de YouTube filmpje betreft deze had ik ook gevonden en dit is voor een pc. Hier kan je dan profielen voor downloaden.
 45. 1 point
  DeBeugels

  Precision Farming in FS19

  Ik weet dat je met de GRLE converter de hoogte van de grond van je map kon overzetten van FS17 naar FS19 https://gdn.giants-software.com/downloads.php GIANTS Grle Converter ===================== The grle converter converts GIANTS density maps (grle and gdm) to png files so that they can be edited in any generic image editing tool. The png file can then be loaded directly in to the GIANTS Engine again. De png is dan te editen en kun je als png weer in de map zetten GE maakt er dan weer een grle file van. Maar als de map elke keer dezelfde grondsoort aangeeft, kan het ook zijn dat PF een map in de root van je game aanmaakt en de gegevens opslaat van een map.
 46. 1 point
  NL-MOD-20

  Precision Farming in FS19

  Testen van bodemsoorten in de map Greenriver2019 Geteste velden 1, 2, 3 en 4 Test 1: In de info map gekeken naar de veld informatie. Meerdere keren de map nieuw gestart. De veldwaarden blijven constant dezelfde waarde aangeven. Test 2: Driepunt aansluiting op mijn fiets gelast. Scout aangekoppeld en trappen maar. Alle velden geven nog steeds dezelfde waarden aan. Layout bodem is in alle gevallen gelijk. Test 3: Openslopen van het PF zip-bestand. Nu wordt het leuk, want er zit een handleiding in. PrepareModMaps.pdf Gewoon ff lezen en je kan alles instellen voor je eigen map. De volgende bestanden zeggen mij even niets, maar zoals ik het begrijp zijn de soilMaps layouts voor de PF instellingen. Ik ben geen mapbuilder dus de extensie grle heb ik nog niet opgezocht, maar de volgende bestanden moeten het doen. alpine.grle / generic.grle / mapDE.grle / mapSA.grle / mapUS.grle / ph_noise.grle @DeBeugels bedankt voor deze opdracht. Nu weten we hoe het zit. Dat openslopen en dan de handleiding vinden, had je wel even kunnen vermelden. Gaan we nog iets verder uitzoeken, tuurlijk wel. Als iemand mij kan vertellen hoe het met de grle-files zit, dan zoek ik dat ook ff uit. Dan wil ik een map zoeken waar dit in verwerkt is en uiteraard weer testen.
 47. 1 point
  DeBeugels

  Precision Farming in FS19

  In het script zit waarschijnlijk een random variabele, die de eerste keer het de grond verdeelt in verschillende soorten. Ik denk ook als je de map voor de 2e keer opnieuw speelt dat je dan andere grond soorten hebt, misschien leuk om dat te testen Dat zou dus betekenen dat bestaande (oude) mappen niet zouden werken met Precision Farming. Ja dat zou inderdaad mooi zijn zijn als je dat in FS22 zelf kunt aangeven in de map.
 48. 1 point
  Gebruik je de maizeplus mod?
 49. 1 point
  DeBeugels

  Announcing Windows 11 Insider

  Hier de nieuwe features
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.