Jump to content
NLD Community

Join the NLD Discord channel! discord.png https://discord.gg/0WsKGiYeGHJEAI5q

Mega Aardappel-Overlaadwagen


Robin

Recommended Posts

 

Loonbedrijf Hack uit het Brabantse Kruisland staat bekend als een bedrijf dat zijn hand er niet voor omdraait zelf machines te bouwen wanneer passende techniek niet voorhanden is. De ‘Overload’ is een unieke zelfrijdende overlaadwagen voor producten als aardappelen, uien en suikerbieten. De machine is een regelrechte hit op Youtube en krijgt veel bekijks wereldwijd.

 

 

Al decennia lang rollen bijzondere creaties de goed uitgeruste werkplaats van loonbedrijf Hack uit en de Overload is de meest recente creatie en zeker een van de meest bijzondere. Eerdere machines die de medewerkers van het bedrijf bouwde zijn onder andere de Octopus slootkantenmaaier, Multi Mow graszaadmaaier en Onion Expresse uienrooier. Geen haastig in elkaar gelast knutselwerk - die bruin kleurt van de roest - maar professioneel ogende apparatuur voorzien van bedrijfskleuren, logo’s en goed afwerkte details.

 

De Hack Overload is gebouwd op de basis van een Ploeger MKC-8 spinaziemaaier met vier assen en acht wielen. De machine werkt nu achterstevoren, wat betekent dat het knikpunt zich nu helemaal aan de achterzijde bevindt. Daar vind je ook de motor. Een 25 ton grote bunker ligt bovenop de voorste drie assen. Een kunststof bodem lost het product – onder de cabine door – richting een elevator. Die kan knikken en vrachtwagens zonder productbeschadiging vullen. Onder de cabine bevindt zich nog een reinigingsset die over de volle machinebreedte het product reinigt. Nadeel is wel dat het vervolgens tot één smalle stroom moet worden teruggebracht, met beschadiging tot gevolg. Losse grond en loof vallen op een transportband, die de tarra in het land lost.

De chauffeur heeft vanuit zijn metershoge werkplek in de Claas Vista II cabine een ongeëvenaard zicht op de vrachtwagentrailer. Twee enorme hydraulische cilinders tillen de voorzijde op. Het bedrijf rooit met twee Ploeger bunkerrooiers die hij goed moet kunnen bijhouden. Ook uien en suikerbieten kunnen over de machine, al ligt de focus op afland aardappelen. Een overlaadstation is zo overbodig. De gehele combinatie weegt ongetwijfeld flink wat, al beschikt hij wel over een luchtdrukwisselsysteem en is het gewicht zo goed mogelijk verdeeld over alle assen.

 

Agrarisch Youtubekanaal Tractorspotter filmde de imposante machine tijdens één van zijn eerste werkdagen. In een dag tijd staat het aantal views op bijna 130.000 en 1.100 likes op Facebook.

Foto & Film: Tractorspotter.

 

Wat vinden jullie hier van ?!

 

Link to comment
Share on other sites

3 uur geleden zei Menno:

dus je kunt niet al van tevoren rooien.

 

Dan moet je meer vrachtwagens laten rijden/inplannen ;). Maar er gaat aardig wat in dus ik denk dat dit probleem wel mee zal vallen.

4 minuten later toegevoegd
10 uur geleden zei Twan:

alleen achter compleet gestuurde assen

 

Zijn wel meer machines die dit hebben, grimme rooiers en heftrucks :P dat werkt ook gewoon prima dus denk dat dit ook wel gewoon fijn zal werken...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.