Jump to content
NLD Community

Join the NLD Discord channel! discord.png https://discord.gg/0WsKGiYeGHJEAI5q

Vandalen hebben het gemunt op boeren.


Robin

Recommended Posts

reeks-landbouwvernielingen-maas-en-waal.

 

Boeren in het Gelderse Land van Maas en Waal gaan gebukt onder een of enkele vandalen die het voorzien hebben op de boeren in de streek. De incidenten zijn inmiddels zo talrijk en groots van opzet, dat je het geen kwajongensstreken meer kunt noemen

 

Deze week was het zeker drie keer raak, meldt de politie. Een stuk maisveld werd in de nacht vernield, op een ander veld in de buurt werden 150 hooibalen vernield en in een ander veld werd een metalen pin gevonden die doelbewust was neergezet om de oogstmachine te vernielen, wat ook gebeurde.

 

Fruitbomen omgezaagd

Eerder deze zomer werden in dezelfde regio in verschillende nachten bij twee fruittelers honderden bomen omgezaagd. Ook die twee zaken zijn nooit opgelost. Toen liep de schade in de tienduizenden euro's.

 

''In alle gevallen was duidelijk dat het niet om kwajongensstreken ging, maar dat vandalen vele uren bezig moesten zijn geweest.''

 

Op de Facebookpagina van de politie doen verschillende mensen uit de streek vergelijkbare verhalen uit de doeken van deze zomer, die niet eerder door de politie naar buiten werden gebracht. Veel van hen geloven niet in gewoon vandalisme, sommigen spreken zelfs van 'ecoterrorisme' en vermoeden gerichte acties tegen de landbouwsector in zijn geheel. 

 

Bron : RTL Nieuws

 

Waarom zouden mensen zulke rare dingen doen om het bij boeren te verpesten ?

Geef jullie mening in de reacties!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 28
  • Created
  • Last Reply

Metaaldetectors vinden toch weer spijkers in de mais.

?appId=21791a8992982cd8da851550a453bd7f&

 

De agro-terreur van de laatste weken in het Land van Maas en Waal heeft voor hoofdbrekens gezorgd. De spijkers en metalen staven in een maisveld in Maasbommel bijvoorbeeld. De hakselaar raakte erdoor beschadigd tijdens het oogsten. Zondag kwam er hulp uit onverwachte hoek: mannen met metaaldetectoren.

 

Op zondagochtend staan aan de Sluissestraat in Maasbommel naast een maisveld een tiental auto's geparkeerd. Mannen in werkbroeken en -schoenen halen uit de kofferbak hun metaaldetectoren. Ze zijn gekomen voor een speciale klus: de familie Van Zuilichem helpen om te kijken of er nog meer spijkers en andere metalen voorwerpen in hun maisveld zitten. Afgelopen maandag en dinsdag werd Sjoerd Smits van loonwerkersbedrijf Smits en De Kleijn hier tijdens het oogsten onaangenaam door verrast.

 

Video De Gelderlander

 

 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.