Jump to content
NLD Community

Join the NLD Discord channel! discord.png https://discord.gg/0WsKGiYeGHJEAI5q

Community 2015/2016


Twan

Recommended Posts

Hallo NLD, 


Vandaag verscheen er een 30 minuten durend filmpje van MrFox op youtube. Zie hier.


MrFox (Hendrik) maakte mods en mod-ombouwsels voor fs2013 en 2015.
Hij vertelde in het filmpje dat hij is gestopt met Farming Simulator omdat het te veel vrije tijd van hem in nam en hij contacten had verwaarloost omdat hij zo op ging in het spel. 
Maar zijn voornaamste reden was de community, en vooral op dit punt ben ik het met hem eens.
Hij gaf aan dat mensen tegenwoordig mods bewerken en uploaden zonder de goede credits en zonder toestemming te vragen, zowel op facebook als op modhoster en andere modsites. Dit omdat mensen zichzelf tot modder prijzen als ze iets aan mods kunnen veranderen of een mod kunnen bewerken. In principe modificeer (duur woord voor bewerken) je dan wel, maar de titel modder wordt te snel gegeven. Op Facebook wordt dit in een naam gebruikt om kijkers en likes binnen te halen, en daar moeten dus beloningen voor komen. Bewerkte mods zonder de goede credits... En daar gaat het mis.


Met de ingang van fs15 is het bewerken van mods een stuk makkelijker geworden, je moet alleen net de trucjes kennen maar die zijn niet moeilijk. Mensen vinden zichzelf dan modder en voelen zich verplicht iets uit te geven.


Verder maakt hij nog een paar mensen die bekent zijn in de fs wereld zwart en vertelt hij met wij hij allemaal conflicten heeft gehad en wat voor conflicten dat dan waren. Dit is dus verder niet interessant. 

 

Dit is eigenlijk waar het op neer komt.


Wat ik eigenlijk met julllie wil delen en bespreken is dit:
Ook hier in nederland kunnen wij er wat van, op facebook heb je van elke provincie inmiddels wel een fs of mod team. Ook die geven regelmatig bewerkte mods vrij zonder toestemming of de goede credits. Puur om likers te halen.

  • Het is niet nodig om mods uit te geven om likes te krijgen of aandacht te krijgen. En als je een bewerkte mod uitgeeft, zorg dan dat je toestemming hebt en vermeld van wie de mod oorspronkelijk komt en vermeld dat je toestemming hebt. Bijvoorbeeld bij een omgezette mod van 2013 naar 2015. 
  • Privé is privé, je mag best mods voor jezelf houden. Daar is niets raars aan dit is juist heel gewoon. Als je dan een prive mod van iemand wilt hebben of een link wilt kan je hier het best in een priveberichtje naar vragen.
  • En, prijs je zelf niet tot modder als je iets kan omzetten of bewerken, mensen gaan dan iets van je verwachten. Met gevolg dat je je een beetje gedwongen voelt om iets weg te geven.

 

Dit is wat ik er graag nog even bij wilde zetten. Ik heb niet het idee dat mensen hier dit soort streken uit halen, maar als jij merkt van wel dan kan je elkaar daar vriendelijk op aanspreken. Mensen die zich aangesproken voelen mogen mij een privéberichtje doen als ze een vraag hebben :)

 

Als je hier onder reageert doe dat dan met respect voor andere mensen.

Link to comment
Share on other sites

Helemaal mee eens.

 

Had van de week nog een goeie gevonden.

En loods die van vertexdesign is en door een ander ff een textuurtje erop gezet en toen voor download gegooid.

En dan doen alsof het van jou is en niet eens de credit's van de makers erbij zetten.

 

Ik weet nog van mijn LSportal periode dat als we wat uitgaven hier toestemming voor was en dat de credit's erbij kwamen te staan en tevens wat er aangepast was zoals bijvoorbeeld de Skin.

 

Zoals het op dit moment gaat helpt het de hele FS-Community naar zijn grootje.

 

Helaas.

 

Meer ga ik er niet over zeggen.

 

Groet, Beetle aka Mathé

 

FF een voorbeeldje

 

http://www.ls15mods.com/coca-cola-truck-trailer-pack-v-1-0/

 

ik weet wie dit gemaakt heeft voor FS en dat er heel veel werk in heeft gezeten.

 

Want toevallig is dit het origineel ervan !!!!

 

https://www.modhoster.de/mods/coca-cola-weihnachts

 

 

Link to comment
Share on other sites

Compleet mee eens! Er komt steeds meer irritatie over het re-uploaden van m'n mods, tot dat ik en veel anderen er een keer mee stopt! Er zal waarschijnlijk in de toekomst alleen maar mods door gestuurd worden naar ''vrienden'' die je kunt vertrouwen (wat ik nu ook met mijn cultivator doe) ooit zullen de download sites misschien we verdwijnen? Wie weet... Neem een voorbeeld: De t7 nou je wil niet weten hoe vaak Twan, Jantjetennis en JD7530-Chris mij een berichtje hebben gestuurd ''kijk de t7 staat weer op modhoster'' sommigen noemen het dan ook gewoon de ''V2'' alsof ze hebben overlegt? Ik heb denk ik al meer als 15 malen mods voor mij of anderen moeten rapporteren omdat ze geupload zijn zonder credits en zonder toestemming! Waar gaat het heen jongens? Ik wil hier geen negatieve reclame voor FSC gaan ophangen want ik heb het daar reuze naar mijn zin gehad, maar 1 grote reden dat ik daar alleen af en toe is een foto plaats (moet je soms de reacties is zien...) is dit wel, heel de community is kapot! Van de week appte inter-fan mij met het volgende: moet je horen wat die en die (ga geen namen noemen) zei over mijn gier tank. Dat moet toch niet nodig zijn? Basten moet toch gewoon tegen mij kunnen zeggen, moet je kijken hoe mooi ze mn gier tank vinden! Maar het respect is helaas heel ver te zoeken! Hier op nld is het gelukkig nog gezellig, ik doe het met plezier. Puur omdat het team hier heel respect vol met elkaar om gaat! Ook valt me op dat de mensen met respect hier te vinden zijn, gelukkig, hou dit vol! 

 

Zo, ik ben m'n verhaal kwijt :)

 

Mvg

Link to comment
Share on other sites

Weetje wat ik nog het ergste vind, dat je iemand niet om toestemming vraagt omdat je deze persoon niet bereikt à la, (Al kan je aantonen dat je dit wel hebt geprobeerd natuurlijk) maar gewoon dat naampje, een paar lettertjes in de credits is voor de meeste al teveel gevraagd..

 

Verder kan ik mijzelf grotendeels vinden in de woorden van Mr Fox, alleen dat modder tjah, je kan er een heel probleem van maken, maar iedereen is toch ergens beneden begonnen toch? 

Ik kan nog steeds geen top-lampjes toevoegen, Dubbel-lucht gaat moeizaam en vaak fout, mag ik mijzelf nu ook geen modder noemen?

Iedereen is in mijn ogen gespecialiseerd in een vakgebied, en al zouden we elkaar gewoon respecteren en blijven hebben bereiken we daar uiteindelijk veel meer mee :)

 

Ik wil hierbij ook zeggen dat we niet iedereen te snel af moeten rekenen, we hebben te maken met veel jonge leden, die nog nooit van "Copyright" etc. te maken hebben gehad, in mijn ogen moeten wij dit ze dan ook kunnen uitleggen zonder dat mensen geïriteerd zijn. 

 

Dit is mijn mening, hier hoef je niks mee en mag je het natuurlijk mee eens of oneens zijn, dat is aan jullie! 

 

Groetjes Inter Fan 

Link to comment
Share on other sites

En daarom wil ik dit bespreken hier! Iedereen kan zn zegje doen en zo zorgen we ervoor dat we rekening met elkaar kunnen houden wat leidt, in mijn ogen, tot een respectvolle community hier.

 

En @inter fan het punt van hezelf een modder noemen wekt dan valse verwachtingen op. Volgens mrfox en daar ben ik het mee eens.

Link to comment
Share on other sites

Tuurlijk levert het voor sommige valse verwachtingen op, maar je kan ook je verwachtingen bijstellen Twan ;)

Modder wordt vanaf hier als bewerker gezien,

ModelDesigner wordt gezien als model tekenaar, 

TextureDesigner wordt gezien als iemand die goed is met texturen,

Ingamer wordt gezien als iemand die moddelen in het spel kan zetten.

 

Dit is natuurlijk gekheid, maar zoals ik duidelijk probeer te maken, wie verdient de titel "Modder" dan wel? Niemand kan alles, en iedereen is ooit met niks begonnen. 

Dat wil ik ook heel erg benadrukken, dat we iedereen een kans moeten gunnen, omdat iedereen kan leren @Twan 

Link to comment
Share on other sites

  • Administrators

Ik sluit me bij jullie aan, al wil ik me hier niet teveel over uitlaten.

 

Site's als modhub morgen ze van mij neer halen, die uploaden alles en laten het gewoon staan. Ik moet zeggen dat ik zelf niet zoveel problemen heb met modhoster omdat hun een gerapporteerde mod meestal gelijk offline halen.

 

Je kan niet verwachten dat upload sites als modhoster onderzoek gaan doen naar de herkomst van een mod, dat is onmogelijk.

 

En wat Basten zegt, iedereen is vanaf 0 gestart en een rookie moet de kans krijgen om het ook te leren... het is aan ons om ze alles te leren over toestemming vragen en credits te vermelden, op een vriendelijke manier. Want ik kan me voorstellen als ze nieuw in deze community zijn dat ze daar nog nooit van gehoord hebben. 

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.